Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από το εγχώριο οικοσύστημα των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών προχωρά η οργάνωση της ελληνικής αποστολής για τη διεθνή συνεδριακή έκθεση MWC Barcelona 2025, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 – 6 Μαρτίου 2025, στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via στην Βαρκελώνη. Για μια ακόμα χρονιά, την οργάνωση για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στην MWC έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στόχος και της φετινής αποστολής είναι να αναδείξει την καινοτομία που παράγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και να ενισχύσει τη σημαντική διεθνή δικτύωση του ψηφιακού οικοσυστήματος.
Το MWC Barcelona αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή του συνόλου του κλάδου της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Αποτελεί το σημείο συνάντησης των κορυφαίων στελεχών της αγοράς και προσελκύει επισκέπτες από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚΕΕ, Μάνος Μακρομάλλης σημείωσε ότι «Για 12η συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα συμμετέχει στο MWC Barcelona και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα. Φέτος, θα επιδιώξουμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα, ιδίως όσον αφορά στη δημιουργία συνεργιών, καθώς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας. Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τη συμμετοχή στην ελληνική αποστολή αποτελεί ιδιαίτερα θετική ένδειξη της κινητικότητας στον εγχώριο κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι: «Η Enterprise Greece δίνει και φέτος δυναμικό παρών στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τη βιομηχανία ψηφιακών εφαρμογών και επικοινωνιών. Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουμε για 12η συνεχόμενη φορά την ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο. Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων συμμετοχών μας στην MWC, ευελπιστούμε ότι και η φετινή συμμετοχή θα βοηθήσει τις ελληνικές εταιρείες, startups & φορείς που συμμετέχουν σε αυτή, να παρουσιάσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους σε κορυφαία στελέχη τα οποία εκπροσωπούν παγκόσμιους φορείς κινητής τηλεφωνίας, κατασκευαστές συσκευών, παρόχους τεχνολογικών υπηρεσιών, πωλητές και ιδιοκτήτες περιεχομένου».